新年事始め。
鰯を食べる。
I can't start my new year without IWASHI-GUMI dishes.
新年第一次在鰯組用餐!
太高興了!
たぬきの置物、じっくり見てみた。
若干、ワシに似ていなくもない。
These two raccoon dogs are somehow look-alike me...
兩個狸的裝飾品有點像我自己呢﹒﹒﹒
提灯、1体5000円。
今年は掛けさせて頂くか・・・。
You pay 5000yen then you can put this red paper lantern with your name!
如果你想挂寫你名字的燈籠,一個要5000日元。
池月を嘗めながら。
My favorite Japanese sake IKEZUKI.
這是有名的日本清酒池月,好好喝喲!
親方の実直な仕事ぶりに見とれる。
He is the master chef.
師傅工作認真敬業。
寒い日は鰯のつみれの入った湯豆腐。
お隣の老夫婦も同じく湯豆腐を頼んでおられたぞ。
We had hot Tofu pot with minced sardines meat balls.
熱豆腐和魚肉丸的湯。
鯵の握り。
眼をつぶって口の中に集中する。
口の中がドラム式洗濯機みたいになる。
葱、生姜、青ジソ、酢飯、鯵が回転しながら、
絶妙な味をドンドン押し出してくる。
They are horse mackerel's shushi.
I recommend you to try them, they are too deliciou, fresh, tasty.
鯵魚的握壽司。
太美味了。
鰯の塩焼き。
美人だね、この鰯。
This is a sardine broiled with salt,
put some Japanese lemon and grated white radish.
加點鹽巴烘烤的鰯魚。
アップでお見せしましょう。
口角が上がっていて、美顔だねぇ。
ワシが美味しく頂き、魚冥利に尽きて頂こう。
メニューに無いトロロ。
目の前に美味しそう~なトロロ芋を発見したので、
トロロが食べたい~と甘えてみたら作って下さった。
This is a grated Japanese yam,
put some green horseradish paste, green onion, seaweed.
芋頭泥,加芥末﹑蔥﹑紫菜。
幼馴染の飲み屋の千社札を貼らせて頂く。
金沢片町~東京歌舞伎町、姉妹店協定締結。
ユッケサラダ。
Fresh salad with chopped fish meats.
魚肉沙拉,沙拉醬很特別,別家沒有的獨特味道。
勸大家一定試試看!!
今日はこれでご馳走様です。
すぐにでも再訪したくなる鰯組でした。
I really want to visit here again as soon as possible!
Maybe I will visit next week(*^_^*)
這裡是很有吸引力的實力派居酒屋。
石川県金沢市片町1丁目7−13
076-224-1493
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